Chapati Sjå òg | Navigasjonsmeny


Flate brødIndisk matOrd frå hindiPakistansk mat


urduhindiindisklefseliknandebrødkveitelinsegrønsaksrettarsammale kveitemjøldurumkveitevatnsaltmjølethirsemaismjølleivardiametertakkesteikjepanneballongghee






Opne og samanrulla chapatiar.




Chapati (Tanzania)


Chapati (urdu چپاتی hindi चपाती capātī), òg kalla roti, er eit indisk flatvore, mjukt og lefseliknande brød av kveite som hovudsakleg blir bruka til å plukke opp og eta munnfullar av linse- og grønsaksrettar med.


Chapatideig blir vanlegvis laga av sammale kveitemjøl frå durumkveite, vatn og salt, men ein kan òg byte ut noko av mjølet med hirse- eller maismjøl. Ein kjevlar ut deigen til runde leivar av om lag 12 cm diameter og steikjer dei på båe sidene på usmurd takke (bakstehelle) eller steikjepanne ved høg varme. Deretter held ein kvar chapati ein augneblink (om lag eit halvt sekund) inn i ein open flamme, slik at chapatien blæs seg opp med damp som ein ballong. Det er relativt vanleg å pensle dei ferdige chapatiane med ghee (klåra smør).



Sjå òg |



  • Lefse

  • Tortilla




Popular posts from this blog

Gersau Kjelder | Navigasjonsmeny46°59′0″N 8°31′0″E46°59′0″N...

Hestehale Innhaldsliste Hestehale på kvinner | Hestehale på menn | Galleri | Sjå òg |...

What is the “three and three hundred thousand syndrome”?Who wrote the book Arena?What five creatures were...