Vologases V av Partia Kjelder | Bakgrunnsstoff | NavigasjonsmenyVIAF


EinskildmennPartiske kongarDøde i 208


Partarriket191208Vologases IVArmeniaromerskeSeptimius SeverusMesopotamiaNusaybinKtesifonslavarAtra208Vologases VIArtabanes IVRev I av Kaukasisk IberiaKhosrov I av Armenia








































Vologases V av Partia
VologasesV.jpg

Konge av Partia
Regjeringstid
191-208
Fødd 2. hundreåret
Død 208
Far Vologases IV av Parthia
Barn
Vologases VI av Partia, Artabanes IV av Parthia, Rev I of Iberia
Dynasti Arsakide-dynastiet
Føregangar Vologases IV
Etterfølgjar Vologases VI

Vologases V av Partia herska over Partarriket frå 191 til 208. Han var son av Vologases IV. Vologases var også konge av Armenia, då eit romersk lydrike, frå 186 til 198, og er i denne samanheng kjend som Vologases II (armensk Վաղարշ, Vagharsh).


Riket til Vologases blei angripe av den romerske keisaren Septimius Severus i 195. Severus rykte inn i Mesopotamia, okkuperte Nusaybin og plyndra den partiske hovudstaden Ktesifon i 199. Han tok mange partarar til fange og selde dei som slavar. Han prøvde også å erobre festningen ved Atra, men lukkast ikkje. I 202 gjenoppretta dei to rika makta, med romarane i kontroll over heile Mesopotamia.


Vologases V døydde i 208 og blei etterfølgd av eldstesonen sin Vologases VI. Ein yngre son, Artabanes IV, gjorde opprør og det braut ut borgarkrig i Partia. Han hadde også to andre søner som blie kongar, Rev I av Kaukasisk Iberia og Khosrov I av Armenia.



Kjelder |



  • Denne artikkelen bygger på «Vologases V av Parthia» frå Wikipedia på bokmål, og «Vologases V of Parthia» frå Wikipedia på engelsk den 26. juni 2013.



Bakgrunnsstoff |





Popular posts from this blog

Gersau Kjelder | Navigasjonsmeny46°59′0″N 8°31′0″E46°59′0″N...

What is the “three and three hundred thousand syndrome”?Who wrote the book Arena?What five creatures were...

Are all UTXOs locked by an address spent in a transaction?UTXO all sent to change address?Signing...